Barnesikring i hjemmet ditt er viktig

Barnesikring

Fra barnet er rundt åtte måneder gammelt, om ikke tidligere, begynner barnet ditt å krabbe. Dermed blir hjemmet et spennende sted å utforske og lære. Dessverre kan det også oppstå ulykker i forbindelse med dette med mindre du er føre var og gjør en barnesikring hjemmet ditt. Mange av disse tiltakene er endringer i foreldres og søsknenes vane, som å sette farlige gjenstander utenfor rekkevidde og å sjekke batteriene i røykvarsleren oftere. Men du bør også gjøre endringer som krever enkel installasjon.

Sikkerhetsgjerder

De fleste tenker på gjerde i trappa når i forbindelse med barnesikring. Alle barn er nysgjerrige på trapper, og en sikringsport øverst og nederst vil forhindre tilgang når du ikke er i nærheten. Sikkerhets-portene kan også holde barnet ditt ute av potensielt farlige rom.

Barnesikring i andre potensielt farlige rom

barnesikring, Barnesikring i hjemmet ditt er viktig
Barnesikring av hjem er viktig.

Kjøkkenet
Kjøkkenet er kanskje det mest fascinerende og farligste rommet i huset for et barn, og du vil ikke kunne passe på barnet der til envher tid. Særlig når du er opptatt med å lage mat.

Foruten å holde farlige ting ute av veien, er det smart å montere barnesikring på skap og skuffer – men la trygge gjenstander være tilgjengelig for å holde barnet opptatt. Pass også på at du har deksler på eventuelle komfyrbrytere.

Møbler
Barnet ditt kommer til å kollidere med møbler ofte, så det er viktig å plassere myke plastdeksler på skarpe hjørner. Pass på at tunge møbler, for eksempel bokhyller, er sikkert festet til veggen, og at fjernsynet ikke kan dras ned fra veggen.

barnesikring, Barnesikring i hjemmet ditt er viktig
barnesikring

Annet
Moderne elektriske stikkontakter skal være trygge, men du bør aldri undervurdere et nysgjerrig barns oppfinnsomhet. Det er smart å bruke barnesikring i stikkkontakter som ikke brukes. På samme måte kan enhver dør med hengsel klemme barnets fingre. Dører og strykebrett kan være utstyrt med hengselbeskyttere. Løse tepper kan være en fare, men de er mye sikrere hvis du legger anti-skli underlag.

Hagen
Ikke glem hagen heller, barnet ditt vil sannsynligvis leke der ute om sommeren. Selv om du passer på, bør alle potensielle farer være barnesikret.

Få det gjort

De fleste av disse sikringstiltakene er enkle nok å utføre selv, men du får mer trygghet hvis du vet at de har blitt gjort av noen med erfaring.

Kontakt oss gjerne for en hyggelig befaring, kanskje vi oppdager en potensiell fare du har oversett? Følg oss på Facebook for andre tips og råd du kan få brukt for.