Hundelufting er tjenesten for deg med dårlig tid

Hundelufting i Ullensaker

Vi tilbyr nå hundelufting og hundepass på Jessheim i Ullensaker. Vår eminente, hundeelskende medarbeider Sophie (17) tar på seg ansvaret for at din hund får trim, fôr og bevegelse når du arbeider sent eller ikke kan gjøre det selv. Å holde hund medfører et stort ansvar. Et dyr er ikke en “bruk og kast”-vare, men et levende individ med følelser som må behandles med omsorg og respekt for sin egenart. Hundelufting er veldig viktig.

hundelufting, Hundelufting er tjenesten for deg med dårlig tid
I Sverige kan man straffes hvis man dropper hundelufting og lar hunden være hjemme alene i mer enn seks timer.

Hvor lenge bør hunden være alene?

I Sverige kan man straffes hvis man lar hunden være hjemme alene i mer enn seks timer uten hundelufting. Norske eksperter synes man godt kan la den firbente vente hjemme en hel arbeidsdag. Anbefalingen er dog at voksne hunder ikke bør være alene mer enn 6 timer, valper 1 time. (les på forskning.no)

I Torino forplikter det å være hundeeier. Dersom du ikke lufter hunden din minst tre ganger om dagen, kan du få over 4.000 kroner i bot.

6 gode grunner til at hundelufting hver dag er viktig :

Følg oss på facebook og del bilder av hunden din med oss

1. Hundelufting er primær kilde til trening

Det er hundens primære kilde til trening. Selv om du har en ute-plass hjemme, i bakgården, i hagen, osv, bør det å lufte hunden din være kjæledyrets hovedkilde til trening. Det er ingen annen aktivitet som kan erstatte det. Man må ta i betraktning at en hund trenger mellom en halv time og en times turgåing daglig for å bruke opp energien som har akkumulert seg gjennom dagen.

2. Hundelufting gir fysisk og mental stimulering

Hunden vil få all den underholdningen de trenger. Den daglige turen er flott for å skape fysisk og mental stimulering for kjæledyret vårt. En hund som kjeder seg hver dag, vil ha tendenser til å ødelegge ting. De kan bli engstelige og bjeffe mye, og noen ganger vil de bli aggressive. Alternativet til å kjefte daglig er å gå tur hver dag.

3. Hundelufting kan fremme disiplin

Det fremmer disiplin og trening. En daglig lufterutine gir stabilitet til hund. Du har en viktig mulighet til å styrke treningen hvis du gjør det riktig – gå sammen, juster hastigheten, stopp og sitt før dere krysser gatene, gå til du gir ordre osv. I denne forstand bør du vite hvordan du kombinerer øyeblikk av disiplin med morsomme øyeblikk.

4. Sosialisering med andre hunder

Det gir muligheter for sosialisering med andre hunder. Hvis hunden din har problemer med å sosialisere, er det et utmerket alternativ som lar den være sosial med andre hunder.

5. Fysisk form og helse

Dersom hunden din er overvektig, er den sårbar for sykdommer. For å unngå dette må du holde den i form med daglige turer. I tillegg til å opprettholde idealvekten, kan turer hjelpe en hund til å regulere fordøyelsen og unngå forstoppelse.

6. Spiser og sover bedre

Du vil hjelpe hunden med å sovne raskt. Tretthet etter turgåing fremmer søvnighet hos våre kjæledyr og hjelper dem til å spise og sove bedre.

Les hundevettreglene her

Kontakt oss i dag for en hyggelig prat om trygg og viktig hundelufting.