4. september 2018 Trygg Hjelp AS

Informasjon om vår hundelufting / dog walker tjeneste

Trygg Hjelp Hundelufting

Hundelufting på Jessheim i Ullensaker & omegn

Vi tilbyr nå hundelufting og hundepass på Jessheim i Ullensaker. Vår eminente, hundeelskende medarbeider Sophie (16) tar på seg ansvaret for at din hund får trim, fôr og bevegelse når du arbeider sent eller ikke kan gjøre det selv. Å holde hund medfører et stort ansvar. Et dyr er ikke en “bruk og kast”-vare, men et levende individ med følelser som må behandles med omsorg og respekt for sin egenart. Hundelufting er veldig viktig.

Hvor lenge bør hunden være alene?

I Sverige kan man straffes hvis man lar hunden sin være hjemme alene i mer enn seks timer. Norske eksperter synes man godt kan la den firbente vente hjemme en hel arbeidsdag. Anbefalingen er dog at voksne hunder ikke bør være alene mer enn 6 timer, valper 1 time. (les på forskning.no)

I Torino forplikter det å være hundeeier. Dersom du ikke lufter hunden din minst tre ganger om dagen, kan du få over 4.000 kroner i bot.

Viktige grunner til at du bør gå tur med hunden din hver dag:

 • Det er hundens primære kilde til trening.

  Selv om du har en uteplass hjemme, i bakgården, i hagen, osv, bør det å lufte hunden din være kjæledyrets hovedkilde til trening. Det er ingen annen aktivitet som kan erstatte det. Man må ta i betraktning at en hund trenger mellom en halv time og en times turgåing daglig for å brenne energien som har akkumulert seg gjennom dagen, og for å oppnå fordelene med trening.

 • Hunden vil få all den underholdningen de trenger.

  Den daglige turen er flott for å skape fysisk og mental stimulering for kjæledyret vårt. En hund som kjeder seg hver dag, vil ha tendenser til å ødelegge ting. De kan bli engstelige og bjeffe mye, og noen ganger vil de bli aggressive. Alternativet til å kjefte daglig er å gå tur hver dag.

 • Det fremmer disiplin og trening. En daglig lufterutine gir stabilitet til hund.

  Du har en viktig mulighet til å styrke treningen hvis du gjør det riktig – gå sammen, juster hastigheten, stopp og sitt før dere krysser gatene, gå til du gir ordre osv. I denne forstand bør du vite hvordan du kombinerer øyeblikk av disiplin med morsomme øyeblikk.

 • Det gir muligheter for sosialisering med andre hunder.

  Hvis hunden din har problemer med å sosialisere, er det et utmerket alternativ som lar den være sosial med andre hunder.

 • Dersom hunden din er overvektig, er den sårbar for sykdommer.

  For å unngå dette må du holde den i form med daglige turer. I tillegg til å opprettholde idealvekten, kan turer hjelpe en hund til å regulere fordøyelsen og unngå forstoppelse.

 • Du vil hjelpe hunden med å sovne raskt.

  Tretthet etter turgåing fremmer søvnighet hos våre kjæledyr og hjelper dem til å spise og sove bedre.

Les hundevettreglene her

Kontakt oss i dag for en hyggelig prat om rimelig og viktig hundelufting.

 

, , , , , , , ,