Montering av flatpakkede møbler – noen tips

Montering av flatpakkede møbler kan være lett

Montering av flatpakkede møbler kan være lett, – eller det kan være vanskelig. De som tar lett på oppgaven, ender ofte opp med å stange hodet i veggen, og ødelegge det nye møblet eller omgivelsene rundt. For å lykkes raskt handler det kun om planlegging, det er derfor det alltid går lettere med møbel nummer to dersom du monterer to like.

Men er du fast bestemt på å montere møbler til soverommet, stuen, kontoret eller sette sammen hagemøbler selv, istedenfor å kontakte oss i Trygg Hjelp for å få jobben gjort mens du gjør noe helt annet, har du her noen tips og råd for å montere selv.

Forberedelser før montering av flatpakkede møbler

Montering av flatpakkede møbler, Montering av flatpakkede møbler – noen tips
Tips til montering av flatpakkede møbler

Noe av det dummeste du kan gjøre er å begynne å montere delene du finner i toppen av esken uten å planlegge. Det er flere viktige ting du må ta hensyn til, selv før du åpner esken:

  • Estimer tiden du kommer til å bruke på monteringen – og doble den.
  • Påse at du har nok plass til å montere møblet der du befinner deg. Husk at det kan bli nødvendig å legge et nesten ferdigmontert skap på siden.
  • Beskytt gulvet der du skal montere møblet mot riper o.l. – Du kan enkelt bruke emballasjen fra møblet du skal montere etter at du har pakket ut og sortert innholdet.
  • Les monteringsanvisningen raskt en gang før du begynner.
  • Sørg for å ha riktig verktøy — man skrur ikke med saks og nøkler
  • Har du mulighet, få noen til å hjelpe deg. Uansett om det er stort eller lite prosjekt. To hoder tenker bedre enn ett.

Utpakking av flatpakkede møbler

• Når du har pakket ut alle delene, sjekker du at ikke noe mangler og at ingen deler er skadet.
• Sorter de forskjellige delene, – også skruestørrelser og de forskjellige variantene av disse. Legg de gjerne i tupperware bokser eller lignende så de ikke blir borte når du snur ryggen til.
• Les monteringsanvisningen igjen. Du vil nå se annerledes på den nå som du har fått oversikt over innholdet i pakken.

Montering av flatpakkede møbler

Det er viktig å ta det med ro og jobbe metodisk når du skal montere flatpakkede møbler. Sjekk monteringsanvisningen hver gang du har montert en ny del, og følg den nøye. Det innebærer også å bruke riktig verktøy til hver operasjon.

• Bruker du en elektrisk drill, husk å skru ned hastighet og styrke. Stram gjerne den siste til-skruingen for hånd.
• Skru ikke for hardt før du har montert alle delene. Stram til alle skruer til slutt.
• Bruker du trelim, ikke overdriv forbruket. Da slipper du at lim tyter ut av sprekker på møblet, samt overhengende fare for lim på alt annet i rommet i tillegg til deg selv.

Konklusjon

Montering av flatpakkede møbler på egenhånd er absolutt overkommelig dersom du tar deg god tid, planlegger godt og holder hodet kaldt. Dersom du ikke har tid og tålmodighet er det bedre å ringe oss. Ta kontakt om du trenger hjelp, hvis ikke – Lykke til med monteringen og les gjerne mer om småjobber vi utfører her.

Dersom du liker gode tips og råd anbefaler vi deg å følge vår Facebook side som oppdateres jevnlig med artikler fra nettet.